Teraz jest 29 maja 2020, o 19:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Problem z instalacją PM 4 
Autor Wiadomość
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Czy zainstalowałaś języki wschodnioazjatyckie w Windowsie? I czy grę odpalałaś wybierając z panelu sterowania, "Opcje regionalne i językowe" -> "Administracyjne" -> japoński (potem trzeba zrestartować kompa)? Zasadniczo po wykonaniu tych dwóch kroków gra powinna ruszyć bez większych problemów.

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


18 kwi 2010, o 13:24
Avatar użytkownika

Dołączył: 17 kwi 2010, o 22:48
Posty: 8
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Jezyki sa zainstalowane. Za pomoca poradnika na youtubie Applocale dziala. Za to teraz pokazuje (przy instalacji za pomoca appocale)
http://i39.tinypic.com/2zi4s2a.jpg
Edit: Instaluje bez applocale-nie wyskakuje ten blad. Instaluje z applocale-wyskakuje blad. Probowalam odpalic gre (instalowana bez applocale)za pomoca applocale i nie dziala.


18 kwi 2010, o 14:05
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z instalacją PM 4
A może na razie zapomnij o Applocale i:
1. Odpal Windowsa z japońskimi ustawieniami językowymi
2. Zainstaluj grę
3. Sprawdź czy da się ją uruchomić

Jeśli będzie wywalać błąd, prawdopodobnie konieczne będzie wgranie patcha (dołączony jest do posta XEN0N`a w tym wątku, dokładnie na stronie 2). Po wgraniu patcha gra powinna działać. Jeśli tak będzie, to dopiero potem zakombinuj z Apllocale i AGTH.

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


19 kwi 2010, o 13:31
Avatar użytkownika

Dołączył: 17 kwi 2010, o 22:48
Posty: 8
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Probowalam i nie dziala ;/ Pisze, ze program przestal dzialac.
A z tym errorem to chyba temu, ze gra byla w iso 'zapakowana' i jakwypakowalam i chcialam zainstalowac to wyskakuje error, bo pewnie zle wypakowuje ;/


19 kwi 2010, o 21:42
Avatar użytkownika

Dołączył: 11 sie 2008, o 01:30
Posty: 660
Lokalizacja: TG/Kraków
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Jak wypakowujesz i wyskakuje error, to nic nie ruszy.
Ale iso nie wypakowuje, o ile się dobrze (?) orientuje, tylko przedstawia Ci obraz płyty przecież.
Cracka ewentualnego zainstalowałaś? Nie wiem czy PMki mają cracki, ale zwykle przy grach jest potrzebny.

_________________
Come not between the dragon and his wrath. (King Lear, 1. 1)
Obrazek


19 kwi 2010, o 22:50
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 15 cze 2008, o 13:36
Posty: 563
Lokalizacja: Piaseczno
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Hmm... Rozszerzenie .iso nie powinno dać się wypakować. Missimo, a próbowałaś instalować przu użyciu programu DAEMON Tools?

_________________
- Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania.
- Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.


20 kwi 2010, o 14:12
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Dziewczyny mają rację, nie zwróciłam uwagi, że pisałaś o iso. To obraz płyty, a nie "paczka" plików do rozpakowania.

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


20 kwi 2010, o 17:00
Avatar użytkownika

Dołączył: 17 kwi 2010, o 22:48
Posty: 8
Post Re: Problem z instalacją PM 4
W iso jak sie zaladuje obraz plyty to jest na górze ''wypakuj''
Tak, probowalam przed Daemon tools. Jeszcze poprobuje instalowac.

Edit: Instalujac z setup.exe wyskakuje mi ten blad z autorun, a autorunem instalujac nie wyskakuje Oo


A jeszcze jedno pytanie. Moze nie na miejscu i za pozno... Pacha instaluje 2 razy klikajac na ta ikonke (po wypakowaniu) i juz? Bo cos wydaje mi sie, ze za szybko to instaluje sie ^^

Haha nie no spadlam z krzesla. Zainstalowalam Deamonem toolsem, wgralam patch i nie dziala. Z nudow (juz) probowalam ustawic zgodosc i tak od gory do dolu te windowsy proboje i klikam na jakis windows NT i dziala Oo poprostu szok Oo Jaka ja glupia bylam^^ Od soboty mecze sie, a tu glupiego tylko windowsa NT nie ustawilam i dziala teraz ^^ Dzieki kochani :* Jutro poprobuje (albo i dzis) tlumacza zrobic, bo juz sie nie moge doczekac az wyrosnie z mojej dziewicy stara krowa XD


20 kwi 2010, o 17:21
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z instalacją PM 4
Fajnie, że gra ruszyła ^^ "Princess Maker 4" na szczęście nie jest specjalnie zawiłe, a poza tym trochę udało się nam już tę grę rozpracować - także w razie problemów po prostu daj nam znać. Na pewno pomożemy
::):

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


20 kwi 2010, o 20:06
Avatar użytkownika

Dołączył: 30 sty 2009, o 23:05
Posty: 534
Post Re: Problem z instalacją PM 4
No i ładnie. Mam zainstalowanego Applocale, ustawiony ja język japoński, DVD Patch wpakowany i co? Nie działa! Wystakuje DVD-ROM i cała masa krzaczków, której nawet nie chce mi się odszyfrowywać. Co mogłam zrobić źle? ::/:

_________________
Obrazek


5 cze 2010, o 19:21
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

Dance Dance Revolution - DDR, PiU, Stepmania!
Drunk-otaku-inn